Så mektige er egentlig Google

Ser man seg rundt i markedet etter mektige selskap, så er det fort gjort å se på giganter slik som oljeselskaper, banker, akademiske institusjoner, finansinstitusjoner innen aksjer, og ikke minst gigantene innen teknologi. De fleste av disse markedsfører helt tydelige produkter, bortsett fra sistnevnte. Innen teknologi har det nemlig blitt en trend å forsøke seg på alt mulig. Teknologi gigantene tar nemlig for seg diverse felt de ønsker å forsøke seg på å selge innen. Google er ett av disse selskapene, og det som en gang begynte som en enkel søkemotor har nå utviklet seg til å bli ett av verdens største selskap uansett bransje.

Søkemotorbransjen

I dag er Google tilstede i diverse bransjer. Naturligvis er de i mild konkurranse med Yahoo, Bing, og andre selskap om søkemotorkunder. Allikevel er nok dette den minst kompetitive bransjen de er i, da de er lederen her med milevis av månedlige søk. Denne bransjen har de kontrollert mer eller mindre de siste 20 årene med sitt fokus på lenkebygging spesifikt, med høy vekst innenfor det siste tiåret.

Kunstig intelligens

Selv om det finnes mange andre spennende bransjer, så er det få som kan argumentere mot Google sin innflytelse på kunstig intelligens. Google har blant annet her kjøpt opp en rekke selskap innen bransjen. Det er uvisst om Google ønsker å benytte teknologien for søkemotorer eller ei. En ting er derimot sikkert, og det er at deres kunstige intelligens virkelig er god i sjakk, da programmet knuste verdens beste computere her!

Teknologiske enheter

Ett hakk ned fra futuristiske tendenser, så har Google også kastet seg inn i bransjen med salg av teknologiske enheter. Google selger blant annet telefoner (der de byr på eget abonnement), så vel som nettbrett, PC-er, og andre duppeditter. Dette er altså i et marked der et titalls store selskaper skaper meget tøff konkurranse.

Voice assistants

Google har også entret markedet med sin enhet Google Home. Denne tar seg av diverse oppgaver i hjemmet, slik vi er vant til med stemmeassistenter. Alt du trenger å gjøre her er å snakke til Google Home, så fikser den alt fra spørsmål til henvendelser for å lagre tin gi kalenderen for eksempel.

Din bruk gir Google verdifull data

Hver gang du benytter deg av stemmeassistent blant annet, så fanger Google opp verdifull data. Fremtiden blir ofte benevnt som ”fyrt opp av data”, og dette beviser Google sin storstilte posisjon. De vet tross alt hvordan milliarder av mennesker tenker når de søker på noe på nett. Derfor gir din daglige bruk verdifull data til Google, noe som videre gjør at de kan optimalisere resultatene.

Google kjenner de fleste mennesker bedre enn vi kjenner oss selv. Som et siste produkt for å komplementere søkeopplevelsen, så tilbyr selvfølgelig også Google sin egen nettleser, nemlig Google Chrome. Dette innebærer at Google rett og slett sitter på informasjon om alt du bedriver deg i hverdagen. De vet hvor du ønsker å reise, med hvem, hva du vil spise der, hvordan du vil kle deg, også videre. Nettopp derfor er Google så mektige!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *