Minimalistisk oppussing står i fokus

Nordmenn elsker å pusse opp, og faktum er at vi bruker enorme summer hvert år på å pusse opp boligen vår. Slik du kanskje allerede har forstått pusser vi ikke opp fordi det er nødvendig med renovering, men fordi vi har funnet en stil vi liker bedre enn den vi har. En stor andel av pengene vi bruker til oppussing hentes fra forbrukslån.

Sammenligningstjenesten no.scandilån.com har sett en økning av lån uten sikkerhet til nettopp oppussing. Er du den av de som skal pusse opp og låne penger til finansieringen vil det være lurt å sammenligne de ulike lånetilbyderne. Da kan du nemlig få et lån med gode betingelser og lav rente. Søker du hos den første og beste långiveren du kommer over vil faren være stor for at du betaler mer enn du må.

Den minimalistiske stilen

Den minimalistiske stilen har lenge vært populær. Vi mennesker lever travle liv, fulle av informasjon og inntrykk. Da er det mange som synes det er deilig med et hjem som ikke er overdynget av pyntegjenstander og andre visuelle inntrykk.

En minimalistisk stil bærer gjerne preg av rene flater, at alle elementer skal ha en mening og av at det brukes rene farger og naturlige materialer. Det er også mange som tenker på Skandinavia i denne sammenheng. Da mye av vårt design er rent og enkelt, og laget i flotte, holdbare naturmaterialer. Natur og rene linjer er altså to viktige holdepunkt.

Den moderne nordiske stilen er et godt eksempel på minimalisme. Her er det gjerne snakk om nøytrale farger som harmonerer med hverandre og skaper en følelse av romslighet og ro. Fargetonene er gjerne ulike nyanser av grønt, blått, hvitt og lyse trefarger. Det å bruke to farger som ligger veldig nært hverandre er også vanlig, som en grønnfarge på veggene og en mørkere grønnfarge på lister. Bruker man deretter de samme fargene i interiøret vil du få en rolig og avslappet helhet. Mye bruk av treverk og naturens farger er altså viktig for den skandinaviske stilen der varme og en fredelig stemning som kontrast mot livets stress og mas står i fokus.

Husets viktigste rom

Mange synes at kjøkkenet er husets hjerte. Det viktigste rommet der alle samles og hygger seg. Minimalistiske kjøkken er veldig populære, og det gjelder det samme her som ellers. Det skal være rene farger, rene linjer og oppbevaringsplass nok til at øyet ikke blir forstyrret av mye rot på benkene. Hvitevarer skal være integrert slik at det går i ett med interiøret og ikke skaper uro ved å stå for seg selv.

Også her er det de lyse fargene som gjelder samt innslag av rustfritt stål og tre. Rengjøring skal være så enkel som mulig, for her er det samværet og kokkeleringen av god mat som står i fokus. Dersom du ikke har råd til å bytte ut hele kjøkkeninnredningen, kan du skape en minimalistisk stil ved å rydde bort alt unødvendig, pynte opp med urter i keramikkpotter og skjærebrett av tre.

Ditt minimalistiske hjem

Heldigvis er det slik at du kan få et minimalistisk hjem uten å pusse opp i dyre dommer. Noen enkle grep kan gjøre nytten. Rydd bort alt unødvendig rot, og tenk rene linjer og lyse farger i naturtoner. Dette kan lett tilføres gjennom tekstiler eller ved å male noen vegger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *