Tilbake til fødselen av online gaming

I dag er eSport blitt til en av verdens mest populære idretter over natta. Verden rundt kjemper spillere om flere millioner i pengepremier, og ligaer, så vel som storstilte turneringer, blir sendt på TV til og med. Bettingselskapene har til og med fattet interessen for disiplinen, og hvem vet hva det neste egentlig blir? Det eneste vi egentlig vet er historien til online gaming, og den er ganske interessant å se på. For før vi spilte spill som CS:GO, LoL, og Call of Duty online, så var det mange som spilte singel player med online spill.

Det vil si, vi fant gratis spill på nett som kunne la oss for eksempel skyte, kjøre biler, eller bygge ting. Kanskje var det til og med et par spill med hjernetrim. Den gang var dette det beste av det beste, og vi spilte online, da selvfølgelig uten å spille mot noen andre enn computer. Men den store fordelen var uansett at spillene var helt gratis, og vi trengte dessuten ikke å konsentrere oss om så altfor mye enn 2D. I dag er riktignok spillene fantastiske, og en skal ikke snakke disse ned. Men innimellom kan det allikevel være kult å se tilbake på spillene vi en gang koste oss med før hele disiplinen tok av og ble kommersialisert.

Nostalgisk tilbakeblikk på flashspill

Det er selvfølgelig klassiske flashspill som var de første moderne spillene en benyttet seg av over nettet. Det er nesten helt utrolig å tenke på hvor mye teknologien, og da kanskje mest av alt grafikken, har utviklet seg siden den gang. Leter du etter et nostalgisk tilbakeblikk, så kan du dog ta deg en tur til nettsider med slike spill og nyte barndomsminnene på vei tilbake. Mest sannsynlig er mange av de spillene du en gang spilte fortsatt her, da det ikke har vært utviklet så altfor mange de senere årene. Allikevel er flashspill på vei tilbake igjen, da gamere er blant de menneskene som elsker nostalgi aller, aller mest.

Kanskje var det dette ene bilspillet, slik som Gorillaz, spillet som baserte seg på et band faktisk, som tok deg av dage. Eller hva med strategispillet Age of War, der du fulgte menneskeheten gjennom tidsfasene, og du konstant måtte bygge opp hæren, med våpen fra alt fra steinalderen til fremtidens laserdroner? Det er mange slike spill de fleste nok kan tenke seg, og det er litt av en opplevelse å dra tilbake til slike minner. Det er tross alt lenge siden gutta dyttet hverandre rundt for å få muligheten til å bli nestemann til å spille – og da våget hverken mor eller far å ta opp hustelefonen og bryte nettet!

Ikke glem opprinnelsen for kjærligheten til spill

Kanskje er du fornøyd med dine spill som yter skyhøy grafikk og flotte tekniske parametere. Allikevel er det nok en del av deg som også skulle ønske at du fikk oppleve de første spillene du nøt bare en gang til. Det er absolutt mulig med flashspill, så hvorfor ikke oppleve den første kjærligheten en gang til?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *