Slik senker du stressnivået

Stress er en del av hverdagen, og det er en uunngåelig del av livet, men det viktigste er å vite hvordan man kan forebygge stress og hvordan man skal håndtere stress hver dag. En del av forebyggingen er å identifisere det som akkurat stresser deg.

Det er gøy, du fikk bare gratis etter 10 timer. For deg har du en halv times kjøretur hjem, henter barn og handler. I tillegg scrubs det ubrukte treningssenteret i scrotum samvittigheten din. Du prøver å få oversikt over hodet ditt, få dagens manglende oppgaver – som ofte ikke er nok timer til å nå.

Ovennevnte scenario høres ut til mange kjente, kanskje du er ikke så stresset, og kanskje du er mer. Faktum er at stress spiller en større og større rolle i mange menneskers liv.

Stress er bevist å påvirke helsen din i stor grad, det reduserer livskvaliteten din og i tillegg risikerer du å bli gammel før tiden.

Er du glad for arbeidet ditt?

Det er viktig å ha et dagligliv som er tilstrekkelig, å gjøre det du elsker, å sette mål og å nå målene er noen av de tingene som reduserer stress mest. Ikke bruk for mye innsats til å gjøre ting du ikke liker og ofte håndtere ting du elsker. Er du en tannlege, men har alltid drømt om å være politimann? Da må du kanskje vurdere om du gjør det rette og om din hverdag er tilstrekkelig.

Planlegg deg ut av eventuelle problemer

Å være det samme med familie eller venner, generelt reduserer kvalitetstiden din stressnivå. Derfor er det viktig å sørge for at du har mulighet til å bruke tid på disse tingene, og derfor skriver vi «planlegge ut av trøbbel». Til tider kan du gjøre hverdagen enklere for deg selv, og her gir vi få eksempler på hvordan.

Innkjøp – Selvfølgelig er dette ikke for alle, det vet vi godt, men det er gradvis mulig å få alle sine dagligvarer levert til døren.

Abonnement – Har du en hund eller en katt? Har du bare svart sokker eller hvite skjorter på jobb? Alt kan etter hvert kjøpes på abonnement på nettet. For eksempel kan hundemat kjøpes her ved abonnement.

Carpool – Kanskje det er mulig å avtale med en av de andre foreldrene fra skolen / barnehagen for å bytte for å hente og hente. 15-20 min. Fred om morgenen kan bety en verden av forskjell!

Finn treningsskjemaet ditt

En virkelig god måte å kvitte seg med med sine bekymringer om ens hverdag er trening.

Øvelse er bevist å redusere stress og øke livskvaliteten til individet. Enten du er for styrketrening, løp eller lagsporter, teller alt. Det eneste ved trening er at du må passe på og ikke overdrive det, fordi en skade har motsatt effekt.

En av de mest avslappende, men effektive, treningsformene er yoga. Yoga er spesielt utviklet for å glatte musklene ved å fokusere på lange og dype strekk- og pusteøvelser. Du kan gjøre yoga på vent eller i treningsstudioet ditt, men også når som helst hjemme eller på kjøkkenet, noe som gjør det til en attraktiv form for trening. Du finner ulike yogakläder og tips for å komme i gang med yoga på yogalove.no.

Grin – hver dag!

Latter frigjør endorfiner, de samme endorfinene som trening gjør. Jo mer vi ler, jo flere endorfiner slippes der. Stress påvirker helsen din negativt, da den kan undertrykke immunforsvaret og gjøre oss mer utsatt for sykdommer, en god latter fra hjertet har motsatt effekt, det senker stresshormonene og styrker immunforsvaret. Visste du at barn ler opp til 100 ganger mer enn voksne daglig? Pass på at du leier en god film eller tilbringer tid med folk som kan få deg til å le.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *