Tips til å leve billig som student

Det er en klassiker at en hører at studielån og stipend aldri rekker til. Spesielt i storbyen Oslo er det såpass dyrt å leve at studenter blir tilregnet fattige. Her har ting som leie, strøm, mat og andre kostnader gått gjennom taket. Dessuten, som student er det ikke bare så enkelt at en kan ta på seg en jobb ved siden av. Så enkelt er det bare ikke, da dette naturligvis vil påvirke studiene kraftig.

Da er den eneste muligheten å leve på et budsjett. Ingen unge mennesker ønsker å gjøre dette, og her er det riktignok heller festing og gøy som står på agendaen. Med et godt budsjett kan en dog få muligheten til å gjøre dette innimellom, riktignok om en er disiplinert. Men hva er egentlig de beste tipsene til hvordan du kan leve like godt, men ved å bruke mindre penger?

 

Kutt de unødvendige kostnadene dine

Det høres kanskje enkelt ut, men det beste steget for å sitte igjen med mer penger på slutten av måneden er å kutte ut de unødvendige kostnadene. Bor du for eksempel i Oslo som student, så er det ingen grunn til at du skal eie en bil. Du bruker den mest sannsynlig veldig sjeldent uansett. Det å velge en leiebil i stedet i tilfeller hvor du må ha en bil vil være en fantastisk økonomisk besparelse.

Den andre kostnaden som går igjen hos studenter er impulskjøp knyttet til mat. Her er det aller beste tipset å ha en ukentlig handleliste og planlagte måltider. Kanskje tenker du at du ikke sparer stort, siden den spontane brusen du kjøpte kun kostet 20kr. Allikevel skjer dette rimelig ofte, uten at vi teller inni oss. Det er store penger å spare over tid, spesielt på et stramt budsjett. Dessuten kan dette hjelpe deg med en bedre diett også!

 

Lev billig – men godt!

Det finnes en rekke andre tips også, men for det meste handler det egentlig om logiske grep, så vel som å organisere budsjettet. Et veldig godt tips som kan brukes av de aller fleste er å enten bruke foreldrenes streaming kontoer, eller dele med en venn. Vil du spare enda, så nøy deg med å se innhold gjennom kanaler slik som YouTube. Kostnader til streaming tjenester er forøvrig farlige, da vi sjeldent oppdager disse – de smyger seg ut av kontoen med jevne mellomrom uten at vi løfter en finger. Det kan være mye penger å spare her om du selv bare har en konto til film eller musikk streaming.

Et noe kanskje mindre populært tips er å feste noe mindre. Klart du skal ha det gøy som student, men planlegg din festing i henhold til budsjettet. Det er fort gjort å spandere av seg buksene og angre dagen derpå. Ta med en 500-lapp, og la den alene dekke din kveld. Livet som student kan faktisk være ganske så bra, selv på et budsjett. Og med tipsene nevnt ovenpå, så kan det bli enda bedre, da du nok vil sitte igjen med en god del mer penger på slutten av måneden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *