Sikre familien med antivirusprogram

En moderne familie utfører ufattelig mange operasjoner over nett. Ta for eksempel barna, som i disse dager gamer og koser seg med YouTube videoer nærmest ved ethvert ledig sekund. Dette tar opp ufattelig mye data, og ikke minst surfes det ofte på mange sider som barna ikke er i stand til å vurdere risikoen på. Hva med mor som ofte shopper i diverse nettbutikker? Her etterlates informasjon om kredittkort og ikke minst sensitive opplysninger en neppe ønsker at skal deles med andre – men farenivåene er der.

Dessuten har vi far som kanskje en lørdagskveld på uskyldig vis laster ned en fil ulovlig. Det er fort fristende når en film for eksempel ikke kommer på DVD før flere uker senere. Allikevel er risikoen der. Alle 3 situasjonene har en ting til felles, og det er at de setter familien i fare. Det vil si, det trenger egentlig ikke å sette familien i fare, men i disse dager gjør situasjonene det fordi de fleste ignorerer antivirusprogrammene. Derfor kan et godt sted å starte for å sikre familiens ferd på nettet være å kjøpe inn et antivirusprogram for hele familien!

 

Spar på pakkeløsning

Din familie kan bestå av alt fra 2 til kanskje 10 eller flere personer. Da er det nok litt skummelt å tenke på prisen av abonnementene, spesielt jo flere personer familien består av. Allikevel skal du ikke bekymre deg, for de fleste leverandørene har pakkeløsninger som gjør det rimeligere. Dessuten er du nødt til å ha et antivirusprogram slik som Avast for å unngå enda dyrere kostnader i det lange løp. Se bare for deg at din identitet ble stjålet på nett – en tør vel nesten ikke en gang å tenke på hva som kan ha gått tapt her.

Det er fort gjort å tenke at det kanskje bare er i tilfeller hvor en gir bort sensitiv informasjon, slik som betalingsinfoen mor kanskje gir bort i nettbutikken, at det er farlig å bli utsatt for angrep. Allikevel er situasjonene med både barna og far også farlige, fordi de gir hackere tilgang til selve nettet og systemet i huset. Fra dette punktet kan de dermed enkelt nå mor. Derfor holder det rett og slett ikke med bare ett antivirusprogram for hele husstanden. Samtlige må dekkes av beskyttelsen, så takk og lov for pakkeløsninger!

 

Slik beskytter programmet din familie

Men hvordan beskytter egentlig antivirusprogrammet din familie når de er på nett? De moderne antivirusprogrammene skanner nettsider og oppdager farene allerede her. Det betyr at dersom du er i ferd med å legge inn betalingsinfoen, og noen forsøker å stjele denne, så sier antivirusprogrammet i fra. Dessuten, dersom du skulle ignorere advarsler, og for eksempel laste ned filmen du vil se uansett, så vil antivirusprogrammet skanne dine filer og finne ut om denne er farlig på et senere tidspunkt uansett.

Kort oppsummert overser antivirusprogrammet sikkerheten som en hauk. Allikevel er de lydløse programmer som du ikke legger merke til før du trår i salaten. De er dermed en meget god venn å ha med seg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *