Minimalistisk juledekorasjon

  

Jul er en høytid mange er glad i. Det er tiden for å kose seg med julemusikk, pynte hjemmet med juledekorasjoner, bake julekaker og gå med stygge julegensere. Noen liker å pynte med overdådig julepynt, andre med hjemmelaget julepynt av barna og noen med mer minimalistisk julepynt.  

Skandinavisk design er kjent for sin minimalistiske stil. Det innebærer ofte lyst interiør med innslag av lyse tresorter som gran og furu. Bruk av naturlige materialer slik som tre, ull og skinn er også populært. Her får du noen tips om hvordan du kan oppnå et minimalistisk nordisk julehjem! 

Bruk elementer fra naturen 

Ved å bringe naturen inn i hjemmet kan du skape en koselig og lun julestemning. For eksempel kan du pynte med kvister, mose, granbar, kongler og bær. De naturlige og rolige fargenyansene vil passe godt inn i den minimalistiske stilen.  

Kvister kan brukes som dekorasjon i en pen vase. Hvis du vil sette prikken over i’en kan du henge på noen små julekuler. Spisebordet kan dekoreres med kongler, mose og granbar sammen med noe levende lys. Det vil definitivt gjøre julemiddagene enda koseligere!  

Miks mellom gammelt og nytt 

Minimalistisk stil trenger ikke å være hverken kjedelig eller upersonlig. Å mikse gammel pynt med ny gi dekorasjonen et mer personlig preg og skape en mer hjemmekoselig følelse. 

Kanskje har du noe julepynt du har arvet fra foreldre dine eller noen julekuler du har kjøpt på et julemarked for mange år siden som kan brukes? 

Velg ut noen få gjenstander

For å oppnå en minimalistisk stil, er det lurt å velge ut noen få ting du ønsker å pynte med. Dette gjør det lettere å fremheve gjenstandene uten at det ser rotete ut. I tillegg vil det være lettere å holde det rent og ryddig i hjemmet!  

Bruk julegaver som dekor 

Har du allerede unnagjort julehandelen og har mange fine julegaver liggende hjemme? Bruk dem som julepynt! 

Pakk inn julegavene i ensfarget julepapir med et fint bånd. Pynt gaven med noe fra naturen som for eksempel kongle, kristtorn eller granbar. Velg gjerne ut noen farger til gavepapir på forhånd, så blir det enklere å holde det stilrent. Farger som passer godt sammen er blant annet grønt, rødt og gråpapir.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *