Hvordan velge den beste tørketrommelen

Når det gjelder å kjøpe en tørketrommel, er det viktig å vite hvilke funksjoner, man skal prioritere. En velvalgt tørketrommel vil hjelpe deg med å bli ferdig med klesvasken raskere med rynkefrie resultater helt problemfritt. En tørketrommel bruker oppvarmet luft for å fordampe vann ut fra klær og sengetøy, og deretter tømme den fuktige luften gjennom et lofilter.

En grunnleggende budsjettvennlig tørketrommel kommer med noen få mekaniske kontroller og temperaturinnstillinger. Sykler inkluderer sannsynligvis bare tidstørking (du velger hvor lang tid) og lufttørking (ingen varme). Dyrere tørketromler kommer med mer sofistikerte tidtakere og innstillinger, og kan komme med berøringsskjermkontroller og en masse alternativer når det gjelder varmetemperatur og sykluser som du kanskje er interessert i. Det er også mer sannsynlig at dyre tørketromler kommer i motefarger med matchende vaskemaskin, noe som er en bonus hvis du planlegger å plassere den nye tørketrommelen på en mer åpen plass, for eksempel i kjøkkenet eller familierommet.

Kontroller og sykluser

Det er et bredt spekter av innstillinger som regulerer tørketid og temperatur på tørketrommelen din. Avanserte modeller leveres med elektronisk berøringspute eller berøringsskjermkontroller, mens en grunnleggende tørketrommel bruker mekaniske rattkontroller. Uansett om en tørketrommel har elektroniske kontroller eller rattkontroller, bør mekanismen for å velge sykluser og funksjoner være lett å lese og bruke. De grunnleggende funksjonene inkluderer oftest tørrhetskontroll og temperaturkontroll.

Tørketrommelens kapasitet

Jo større tørketrommelen du har, jo mer kan du tørke med én belastning, noe som betyr at du sparer både tid og penger. Når klær har mer plass, blir de også mindre rynkete i maskinen ved slutten av en vaskesyklus.

Temperaturkontroll

Hver belastning av klesvask krever at du velger en temperatur basert på stoffinnholdet. Generelt, jo dyrere tørketrommel, jo flere valg har du for temperaturregulering. De grunnleggende valgene er:

Høy eller vanlig: Bruk denne innstillingen til klesvask, som f.eks. badehåndklær og klær laget av tunge stoffer (for eksempel jeans). En kort periode av nedkjøling minimerer rynker på klærne.

Medium eller permanent press: Fordi den lengre nedkjølingsperioden bidrar til å redusere rynker, skal du bruke denne innstillingen til stoffer som polyester og nylon som ikke trenger stryking.

Lav: Denne innstillingen fungerer bra til strikkede klær.

Ekstra lav eller finvask: Bruk denne innstillingen til lette stoffer og tekstiler som er merket «tørketrommel» da detter betyr at de kan krympe når de utsettes for varme.

Lufttørk: Bruk denne innstillingen til tekstiler som dusjgardiner eller klær laget med elastikk som skal tørkes uten varme.

Shoppingtips!

  • Se over familiens vaskevaner og vaskutfordringer før du bestemmer deg for hvilke funksjoner som skal prioriteres ved innkjøp av en tørketrommel. Det kan være lurt å kjøpe et matchende sett der vaskemaskin og tørketrommel er designet til å fungere sammen.
  • Les anmeldelser og sammenlign priser på tørketrommelen din før du besøker butikken eller forhandleren, for eksempel på Test-tørketrommel.no, hvor du kan finne en masse kjempebra informasjon om ulike modeller og varemerker.
  • Mål før du kjøper for å sikre at modellen du ønsker vil passe til hvor du ønsker å plassere maskinen. Du må også vite at tørketrommelen kan passe gjennom dører og trapperom opp eller ned. Ta målebåndet med deg til butikken.
  • Vurder produsentens kundeservice, vilkår og garantier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *