Hvordan bli brun uten å brenne seg

Hvordan blir man faktisk brun raskt uten å brenne seg? Lyset fra solen gjør deg både glad og pigg, og hjelper også kroppen til å danne viktig vitamin D. Men man må sole med måte og med bruke rett kremer.

Sola deg fornuftig og bruk solkrem, men tro ikke at solkremet lar deg ligge i solen i det uendelige. Solkrem kan gi en falsk sikkerhet fordi de fjerner hudens naturlige advarselsskilt – den svette brente huden. Det er den som får oss til å gå i skyggen og sette på beskyttende klesplagg. Og når vi ikke søker beskyttelse, blir huden enda mer utsatt for farlig stråling som også gjør huden læraktig, tørr, rynket og gammel for tidlig. Huden blir ikke brun fordi den er vakker – den blir brun fordi den prøver å beskytte seg selv.

Slikt blir du brun uten å brenne deg

I begynnelsen av sesongen, og i vintersesongen da solferie i utlandet blir stadig mer vanlig, er huden som mest sart og følsom. Det er da du skal beskytter deg mot solprodukter som har en høy Spf-faktor. Når huden har en beskyttende farge, noe som kan ta opptil to uker, skal du erstatte den høye solbeskyttelsesfaktoren til en lavere. Og det spiller ingen rolle om du velger en dyr eller billig solkrem, de beskytter i utgangspunktet like mye forutsatt at de er merket på samme måte (med Spf-grad) og har samme type fysisk og kjemisk solfilter. Det som skiller solkremene er holdbarheten til forumlansen, hvis den motstår vann, sand, slitasje og svette. I tillegg blir det stadig mer vanlig med solkrem som er sammensatt med forskjellige hudpleieegenskaper.

La huden din bli vant

Den beste måten å bli vant til solens sol, er ofte å holde seg utendørs om vinteren. Da bygger huden gradvis opp det brune pigmentet som får huden til å reagere langsommere i sollyset fordi fortykning av epidermis forårsaker at kreftfremkallende Uva-stråler har det vanskeligere å trenge inn i huden.

I tillegg er det en god ide å alltid ha en solstift i vesken din, slik at du ikke trenger å brenne deg selv om solen kikkr frem under en utendørs lunsj eller under en kaffepause på en kafé.

Er du lei av Norge og ønsker å fare utenlands på en ekte solferie, men er ikke helt sikker på hvordan du kan få råd til det? Vinteren er lang her oppe i nord, og alle trenger vi tid og muligheten til å slappe av. Derfor kan det være en smart idé å ta et SMS-lån med gode vilkår og rimelig rente som du senere kan betale tilbake i ditt eget tempo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *