Gratis antivirus programmer for Windows 10

Mens teknologien bare raser videre blir mange av oss kun tilskuere. Vi tar del, men vi vet egentlig ikke helt hva det er som ligger bak. Så raskt utvikler teknologien seg i dag at sikkerhet, og til og med lover og regler, ikke klarer å holde følge. Det betyr at du bør være ganske så varsom når du beveger deg ut i det store nettet.

Enten det er i vanlige kanaler som sosiale medier og email, eller i litt mer uortodokse arenaer som handel av Bitcoin, så er du utsatt for konstante trusler. Svindlere lurer rundt hvert eneste hjørne for å finne sikkerhetshullet som kan la dem stjele personlig informasjon og potensielt store summer fra deg. Det er derfor helt essensielt at du som bruker av nettet installerer et antivirus program. Det er simpelthen helt uforsvarlig å fare på nettet uten. Mange velger å investere i disse programmene, men det helt blendet for faktumet at du får mer enn nok gode programmer helt gratis. Der ute finnes det faktisk en rekke gratis programmer, og i denne guiden vil du få informasjon om de beste alternativene til Windows 10.

Windows Defender

I den seneste versjonen av Microsoft sitt operativsystem, Windows 10, så er Windows Defender oppgradert og klart for å gjøre den jobben du trenger at det gjør. Der det tidligere ikke var sterkt nok til å gjøre selv den minste oppgaven innen antivirus, så har Windows nå oppgradert programmet til et fullverdig antivirusprogram. Imellom alle funksjonen programmet tilbyr, så er kanskje den aller beste at programmet er integrert. Et problem ved enkelte antivirus programmer kan være at ditt operativsystem ikke lar enkelte prosesser kjøre. Med et antivirus program som derimot er integrert, og ikke minst opprettet av operativsystemets skaper, så er dette ikke et problem lenger.

Fyr opp Windows Defender umiddelbart for å få en sunnhetssjekk. Denne innebærer en enkel oversikt over din computer sin tilstand. Her får du blant annet en oversikt som informerer deg om du er beskyttet, anbefalinger til høynet sikkerhet, innstillinger for apper, og en rekke andre funksjoner. Dette er en kjekk og oversiktlig metode å drive antivirus arbeid på rett og slett. Dessuten kjører programmet for fullt i bakgrunnen, men det uten å ta mye krefter fra din prosessor. På denne måten holder du deg sikker, men samtidig med lynrask fart slik du ønsker det.

Total AV

Navnet til dette antivirus programmet avslører en hel del av hva det handler om. Dette programmet er simpelthen et komplett antivirus program. Med 24/7 beskyttelse, så er du alltid sikret at programmet kjører i bakgrunnen. Uansett om du sender en melding over Facebook, eller fullfører en transaksjon for flere tusenlapper, så har du dette programmet bak deg som en støtte. Dette programmet scanner alle nettsider, mailer, meldinger og andre aspekter du måtte møte på i din ferd. Det beskytter mot trojanere, malware, spyware, adware, ransomware og phishing. Igjen, dette er et program som gir deg den komplette pakka.

Det bør derimot nevnes at Total AV tilbyr så mye mer enn bare antivirus. Her får du også tilbud om å øke farten på din computer, rydde opp i gamle filer, gi systemet et boost, og en rekke andre funksjoner som gir deg en bedre opplevelse. Total AV gir deg også funksjoner som foreldrekontroll og VPN. Dessuten er programmet tilgjengelig for en rekke andre operativsystemer og enheter dersom du skulle ha enheter som ikke kjører på Windows 10. Til å være et helt gratis antivirus program, så er Total AV rett og slett en stor fornøyelse. Dette er et program som uten tvil kjemper med de beste betalte versjonene, om enn ikke slår disse med ørliten margin.

PC Protect

Ikke alle ønsker seg de mest avanserte funksjonene. Enkelte vil simpelthen bare ha et antivirusprogram som kjører en kontinuerlig scanning uten å plage deg for ofte. Det har seg ofte sånn at noen av de dyreste programmene her både plager deg ofte med meldinger, og tar en hel del kraft fra prosessor. Det sekker ned farten din og ødelegger for en god opplevelse. PC Protect er derimot et program som kjemper mot denne trenden. Dette gratisprogrammet er basert på å gi deg den enkleste opplevelsen overhodet mulig. Her får du antivirus og en liten system boost, men bare det.

Dette programmet er ene og alene dedikert til å gi deg en enkel opplevelse. Alt du trenger å gjøre er å laste ned programmet, starte en scanning, og vipps så er du i gang. Programmet tilbyr deg også en liten system boost som barer øker farten din ved å stoppe unødvendige prosesser og kontrollere diverse applikasjoner. Sett bort i fra dette er derimot programmet ene og alene for deg som kun søker et antivirusprogram.

Hvilket program bør jeg velge?

For å velge et riktig antivirusprogram, så er det viktig å vite hva en søker i programmet. Søker en for eksempel noe helt trygt som ikke krever noen form for installasjon eller potensielle innstillinger, så er Windows Defender mest sannsynlig valget for deg. Er du derimot av typen som elsker mange funksjoner, og ønsker noe litt mer enn et antivirusprogram inkludert, så er Total AV valget for deg. Sist men ikke minst, så kan PC Protect by på et rent og pent antivirusprogram for deg som hater alt av ekstra funksjoner. Dette er strippet ned til akkurat det du trenger. Vær altså klar på akkurat hva det er du trenger innenfor antivirus før du velger et program.

Dersom du ikke finner akkurat det du trenger, så er det også betalte versjoner der ute som du kan velge i. Det anbefales derimot å ta en god titt på de gratis versjonene først, rett og slett fordi mange av disse har akkurat det samme tilbudet som de betalte versjonene, om enn ikke bedre i enkelte tilfeller. Med dette i minnet, så kan du fatte et bedre valg neste gang du laster ned et antivirusprogram. Sitter du i dag uten et program i det hele tatt, så er det på tide å få lastet ned et. Prøv et gratis antivirusprogram i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *